top of page

Het belang van een goede sportvoeding

Ontdek hier waarom je het belang van sportvoeding niet uit het oog mag verliezen!


Er zijn verschillende redenen waarom sportvoeding een positieve invloed kan hebben. Naast een gezonde en gevarieerde voeding draagt ze bij tot de algemene gezondheid van de atleet zelf. De dagelijkse maaltijd en de sportieve toevoeging gaan hand in hand.

Sportvoeding laat je ook vaak toe om bij te tanken op de momenten waarin we krap in tijd zitten of momenten waarop we aan het sporten zijn. Starten met een lege maag en eindigen met een lege maag mogen geen regelmaat worden.


Een sportdrank bijvoorbeeld draagt bij aan de vochtbalans in ons lichaam. Naast koolhydraten voorzien de moderne sportdranken ook vaak in mineralen, zodat we tijdens het sporten de vochtbalans op peil houden.


De hersteldranken na de training zorgen ervoor dat we ons lichaam weer in evenwicht krijgen zodat we de dagen nadien opnieuw aan de slag kunnen. De ideale voeding helpt ons ook om blessures te voorkomen.


Er bestaan heel wat merken op de markt. Ze hebben allemaal hun sterktes en zwaktes. Durf ook merken te combineren in je zoektocht naar jouw succesformule.

Belangrijk is de samenstelling van het product. Foute samenstellingen of verkeerd gebruik, kunnen tot onaangename situaties leiden. Krampen, buikloop, opgeblazen gevoel. Probeer producten steeds uit om te kijken welk effect ze bij jou hebben. Geleidelijk aan zal je leren welke producten en samenstellingen het best bij je passen. Kom langs om je te laten adviseren of contacteer ons via mail, chat,...


Hopelijk tot snel!

Comentários


Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
bottom of page